Een zelfgeschreven eind musical samen met de kinderen van de Haarlemse Montessori school (HMS) 2017

“MARIA EN DE VLOEK UIT 1800”.

Maria Montessori (Liv) overlegt veel met haar geest (Chiara).

Zij gaat Dé school opzetten voor de kinderen in een armoede

wijk in Italië. De verwarde kinderen begrijpen niets van cultuur,

muziek en schoolregels. Daar moeten de andere school-

kinderen bij gaan helpen.

 

Haar zoon Mario (Timme) komt naar Nederland als hij 15 jaar oud is. De puber roept zijn oude schoolvrienden bij zich: NIN & TENDO. (Bouwe & Sam) Deze jongens hebben gekozen om aan te sluiten bij de maffia. Zij willen van de school een supermarkt maken. Maffia markt. Maar dan is er ook nog die enthousiaste JUMBO directeur(Daan) met zijn lieftallige medewerkster, Maxime Verstappen ( Isabelle). Mario heeft respect voor zijn moeder, dus krijgen ze hem daar niet in mee. Of…………….toch wel? Want ineens is daar het duiveltje (Mathilde) met de vloek uit 1800. Achter haar lopen de vloekjes (Mats & Wolf). Deze vloek uit 1800 brengt Mario op andere slechte gedachten, na het drinken van het vervloekte drankje. Hoe moet dat worden opgelost? Tijd dat de geest van Mario (Koen) in overleg gaat met de geest van Maria (Chiara). Deze vloek raak je alleen kwijt door hard te lachen. Wie kan hen daarbij helpen? Lolbroek & Grapjas misschien? ( Ole & ……)

Komt het wel goed? Want ineens roept de leider van de maffia groep(Sam) De fik erin!  FIREBALL !!!!!! Dan toch maar de hulp in roepen van de politie? Al hoe wel…….weten deze agenten wel hoe je iemand in de boeien slaat? ( Rick en Melchior) En dan is daar ook nog een verwarde pizzakoerier (Jan). Hij probeert de Italiaanse sfeer erin te houden. Wat een chaos! Of toch niet? Gelukkig komt er zo af en toe een korte uitleg van de vertellers. (Ole & Tijn)

Om de vrolijkheid erin te houden wordt er ook gelukkig nog gedanst!

 

 

Onze “rode draad dame ” (Tess) breidt  een duidelijk einde aan de musical met de tekst:

Iedereen heeft een talent! Of je nou pizza koerier bent of schooljuf. Maar je moet er wel zelf voor open staan en opzoek gaan naar je eigen talent. Wat je keuze ook wordt uiteindelijk kom je er toch achter dat onderwijs de basis is voor een goede start voor je eigen carrière. Ontdek het leven, maak fouten, herstel deze, pak aan, durf je eigen keuze te maken. Kortom Maria Montessori heeft haar talent ingezet om anderen te helpen. Haar uitdaging was om de kinderen uit een achterstand wijk les geven om zo, ook hen een kans te kunnen bieden op een toekomst. Maria en de geest uit 1800. Twintig  procent van het verhaal is waar en tachtig procent is verzonnen. Onze fantasie is flink op hol geslagen bij het schrijven van deze musical. Maar de rode draad in het verhaal is:” LEER HET MIJ ZELF TE DOEN”!