De Wet educatie beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Dit noemen we de beroepspraktijkvorming (bpv). Erkende leerbedrijven – zowel bedrijven als zzp’ers – zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

 

 

Stichting rebup (139322) – HAARLEM Erkend leerbedrijf- Calibris 

 

*Arbeidsmarktgekwalificeerd Assistent

Erkende kwalificatie

Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent (Niveau 1)


*Sociaal Agogisch Werk

Sociaal-cultureel werker (Niveau 4)


*VMBO

VMBO l.w.t. Zorg & Welzijn (Niveau LWT)  

 

*Speciaal onderwijs   

 

*snuffelstage (Haarlem College)

 

*MBO

Maatschappelijke dienstverlening

 

*HBO

Maatschappelijk werk en dienstverlening MWD & SPH             

 

*MWD

Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

De opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) leidt je op voor het beroep van maatschappelijk werker. Als mensen zich niet zo goed kunnen redden in de maatschappij, kun jij ze als maatschappelijk werker helpen. Je kunt problemen tegenkomen op het gebied van huisvesting, ouderdom, eenzaamheid, geld, werkloosheid, verslaving, gezin, relatie en school.

Je kunt de hbo-opleiding MWD bij 22 hogescholen volgen. Er is zowel een voltijd, een deeltijd als een duale variant. Op een aantal hogescholen maakt de opleiding MWD onderdeel uit van de brede bacheloropleiding Social Work.

 

* SPH

Sociaal Pedagogische Hulpverlening.

De opleiding SPH leidt je op tot een professional die begeleiding biedt aan mensen die door bijzondere omstandigheden en beperkingen niet zelfstandig kunnen functioneren in hun alledaagse leefsituatie. In de begeleiding staat het leiden van een zinvol leven centraal. Het alledaagse leven is hierbij jouw hulpmiddel. Je ontwikkelt een eigen kijk op de manier waarop cliënten sterker kunnen worden en zich kunnen ontwikkelen. Je betrekt hierbij de omgeving van de cliënt en je houdt rekening met invloeden vanuit de samenleving.

 

Verschil tussen MWD en SPH:

Op het eerste oog lijken de opleidingen MWD en SPH niet veel van elkaar te verschillen. Allebei zijn het sociale studies waarbij je met mensen werkt. Toch zijn er wel degelijk verschillen. Over het algemeen ligt bij de opleiding SPH de nadruk meer op het werken in en met groepen, terwijl de opleiding MWD meer gericht is op individuele begeleiding van een cliënt. De opleiding MWD is ook wat zakelijker dan de opleiding SPH.

 

Voor 2017 is er alleen nog plek voor een SPH of MWD student, bij rebup!

Als SPH’er of MWDér heb je inlevingsvermogen, ben je maatschappelijk betrokken en kun je goed omgaan met mensen. Je weet wat doorzetten is, je hebt gevoel voor rechtvaardigheid en je bent integer en wil aanpakken.

  • Methodisch werken.
  • vaardigheden om het probleem te analyseren
  • Communicatieve vaardigheden.
  • Samenwerken, collegiaal en multidisciplinair werken.
  • Professioneel ontwikkelen. Je leert jezelf te ontwikkelen in het beroep van maatschappelijk werker.
  • Zelfstandigheid.
  • Flexibel.  (snel schakelen)
  • Inlevingsvermogen.
  • Stressbestendig. (leren)
  • respect staat boven aan bij rebup !!!!