STAGE bij Rebup.

Rebup biedt jou een stage plek aan om te leren.

Het is geen betaalde stageplek!

TIP: zorg dat je vóór je komt solliciteren  bij Rebup, onze website hebt gezien en  doorgelezen!

Je krijgt bij Rebup de vrijheid om te zijn wie je wilt zijn, fouten te maken. Jezelf tegen te komen. Vallen en weer opstaan.  Maar wij staan ook open voor al jouw ideeën. Bij ons kom je erachter dat vrijheid in denken en handelen moeilijker is dan regels opgelegd te krijgen. Leer bij ons vooral veel over jezelf en jongeren in  het algemeen. Ontdek jouw talent, ontwikkel jouw talent. Pak die kans en ervaar een creatieve leuke stage, waar jij misschien echt op je plek kan zijn en ook iets kan betekenen voor anderen kinderen/jongeren, bij bijvoorbeeld het begeleiden van activiteiten. Ook jij bent welkom! Maar wij verwachten wel dat jij je inzet, niet achterover gaat leunen en afwacht wat er op die stage dag gaat gebeuren.  Want dan zijn de dagen lang. Bij Rebup kan je leren plannen, ondernemen, ontdekken, organiseren, leren communiceren, debatteren, leren anderen te helpen,  maar ook kennis maken met onze samenwerkende partners hoort daarbij. Dat zijn de organisaties waar je misschien mee te maken krijgt later op de werkvloer. Zoals: Per Mens, het Jeugd Cultuurfonds, het CJG, het sociaalwijkteam, de wijkagent, de schoolleiding van diverse basisscholen en gemeenteraadslieden. Speciaal voor de stagiair(e)s worden diverse gasten uitgenodigd bij Rebup om over specifieke onderwerpen en thema’s te komen praten. Zoals over politiek, seksuele voorlichting, besnijdenis bij meisjes, LHBTI gesprekken,  Slechtzienden, vrouwenorgansisaties, filmmakers, theatermakers noem maar op maar allemaal met een maatschappelijk verhaal dat jou verder kan helpen in de toekomst om bepaalde onderwerpen bespreekbaar te kunnen maken. Want in gesprek kunnen gaan met iemand is de eerste stap om uiteindelijk een goede maatschappelijk werker/ster te kunnen worden.  Het is immers mensen werk. 

 

De rode draad bij Rebup is kunst en cultuur.  Door het maken en bespreken van kunst worden zware onderwerpen luchtiger om over te praten en om zo met elkaar hierover in discussie te kunnen gaan. Belangrijk is ook dat je het niet eens hoeft te zijn met elkaar maar dat je leert hierover met elkaar in gesprek te gaan.  Geen interesse of niet willen deelnemen aan onze gesprekken accepteren wij niet. Je bent hier immers om te leren.

 

Belangrijke thema’s en dagen die jaarlijks terug komen bij Rebup zijn: 

* 8 maart: Internationale Vrouwendag

MAART: UITGAVE Rebup krant 15+

* 11 & 12 maart: NL doet.

* 4 mei: DodenherdenkingRebup heeft de gedenksteen van J.J. Hamelink geadopteerd in de Slachthuistraat 1.

JULI: UITGAVE Rebup  ZOMERkrant  7+

* 15 september: Dag van de democratie.

* 25 september: Burendag.

* 4 oktober: Dierendag.

* 11 oktober: www.internationale-meidendag.nl

OKTOBER: UITGAVE Rebup HERFSTkrant 10+

* 11 november: Sint- Maarten optocht en stilstaan bij armoede.

*20 november: Internationale dag van de rechten van het kind.

DECEMBER: UITGAVE Rebup KERSTkrant 10+

 Natuurlijk hopen wij dat je erbij kan zijn. Zoniet gaan we er wel vanuit dat je je inzet en meewerkt aan de voorbereidingen en de invulling van deze dagen.  Daar hoort ook bij het schrijven van stukjes in de Rebupkrant. Vooral ook, omdat dit voor jou leerzaam en mooie aanvullende ervaringen op jouw leer/werk terrein zou kunnen zijn . Laat kansen niet liggen. 

 

TIP:  Kijk ook af en toe op de website: www.rebup.nl om bij te blijven. Door te lezen blijf je goed op de hoogte wat er speelt.

 

UITSTAPJES: regelmatig gaan wij naar het theater en musea of bisocoop met de kinderen van Rebup. Dit zijn leuke mogelijkheden om in contact te komen met onze doelgroep. Probeer ook zoveel mogelijk als het kan met ons mee te gaan.  Het gaat niet alleen om de voorstelling of het uitstapje het is ook een goede manier om te observeren en te ervaren hoe de doelgroep de uitjes ervaart. Dat kunnen we later na afloop met elkaar bespreken.  Maar dat kan natuurlijk alleen als je meegaat met ons en de groep. Alles wat je extra kan leren is meegenomen voor je om zo aan het eind van het stage jaar erachter te komen of dit de juiste richting is voor jou om uiteindelijk met en voor de jeugd te gaan werken.

 

Er is voldoende tijd om bij ons je huiswerk te kunnen maken.

Je werkdag begint om 10.00 uur dat is een luxe tijd.  Dus optijd komen moet geen probleem zijn. Je sluit de dag af om 17.00 uur.  Pauze heb je van 13.00-14.00 uur. Koffie , thee en warme choco is aanwezig. Van ons krijg je een Rebup Hoodie en een windjack zodat je binnen en buiten herkenbaar bent dat je bij Rebup hoort. Deze hoodie hoef je niet iedere dag te dragen bij Rebup  maar wel op de woensdag!  Je hebt een voorbeeld functie bij Rebup dus zorg er ook zeld voor dat je er fris uitziet en dat je schone kleding draagt.  Niet te bloot en te sexy, dat is niet gepast voor de doelgroep. Wij verwachten dan ook dat je zelf je hoodie wekelijks wast. Voor de één vanzelfsprekend, voor de ander een tip!

 

Alles is bespreekbaar bij Rebup. Belangrijk is dat we een team vormen waarin wij elkaar helpen.  Wij gaan er wel vanuit dat je echt wilt aanpakken en open staat voor feed back.  Kom met plezier stage lopen bij Rebup als jij je hierin kan vinden.

Wij motiveren jou om te leren, maar wij zijn niet diegene die jou moeten leren jezelf te motiveren. Dus je moet er echt voor gaan. Een leuke en leerzame stagetijd, begint met jouw eigen inzet. Dan zorgen wij voor de slingers!

 

Kom gerust eens een kijkje nemen bij Rebup.

Je bent welkom!

Marion van der Vegt,

directeur.

 

 

 

ADRA: Rebup stagiaire 2022-2024