Schrijfster : Stephanie Joy Eerhart met de stagiaire van rebup: Pooja,  achter de info tafel van rebup. Voor het optreden van 

"de Maria monologen".

(Kapel RHH, Hagestraat 10)

 

 

8 maart 2015 – De Mariamonologen .’

Wie was Maria, behalve de moeder van Jezus? Welke rollen vervult zij nog meer? Drie vrouwen over de betekenis van Maria in hun leven. Liedjes, verhalen en jeugdherinneringen.
Maria is door de eeuwen heen geschilderd , gebeeldhouwd en beschreven en bezongen. Weggemoffeld en aanbeden. Verheven, maar ook ontkend. In ieder geval iemand waar we niet omheen kunnen, wat voor achtergrond je ook hebt.

Malala-Yousafzai1
Malala Yousafzai

Elly Zuiderveld-Nieman, Ineke ter Heege, Elise Mannah geven in de Mariamonologen hun visie op het meisje uit Nazareth. Ze vertellen nieuwe, moderne verhalen over haar, ze schreven en zingen hun eigen hun eigen liedjes over Maria en spiegelen zich aan haar: de Maria die moet vluchten en asiel zoekt om haar kind ter wereld te brengen. Maria de Dwaze Moeder, die net als de Argentijnse dwaze moeders treurt en zoekt naar haar zoon die door het regime is vermoord. De bij de wereld betrokken Maria, die in een prachtige lofzang het opneemt voor de armen en verdrukten. Maria die niet tegen onrecht kan. De liefdevolle moeder Maria, de sensuele zwarte Madonna, een nieuwe Maria, voor alle vrouwen.

10269169_658825307488627_4354396201514010452_o

Begeleid op piano door Henk Doest. Regie: Jan-Jaap Jansen

Tijd: Aanvang 15.30 uur, inloop vanaf 15 uur
Locatie: Kapel RHH, Hagestraat 10, 2011 CV Haarlem
Entree: € 15 p.p.; t/m 25 jaar (neem je ID mee): € 10 p.p.
Reserveren: via info@debrugmakers.nl, tip: reserveer tijdig, want het aantal plaatsen in de kapel is beperkt!