Herdenken 2012 kinderen uit de Slachthuisbuurt en de ouderen uit de Leidsebuurt herdenken samen!

 

 

 

Vrijdag 4 mei 2012 gaat “rebup” weer met de bus van “Piet” naar de Eerebegraafplaats in Overveen. Om 14.00 verzamelen in de Hoofmanstraat voor het rozenperkje bij woningbouw vereniging “Rosenhaghe”. De jongeren van rebup zullen u begeleiden. Voor diegene die slecht terbeen zijn zal Marion met haar auto klaar staan om u tot boven aan de begraafplaats brengen en terug.Er zijn geen kosten aan verbonden. Deze dag is medemogelijk gemaakt door woning bouw vereniging Rosenhaghe en de Soroptimisten.(vakvrouwen die zich inzetten voor de positieverbetering van vrouwen en kinderen.) Om 15.00 staat de koffie en thee klaar bij “Rosenhaghe” voor u! Voor vragen mag u bellen naar MArion 06-36096267 of naar Ria 023-5324621 (Hoofmanstraat 16)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En toen was er koffie! Bij woningbouwvereniging Rosehaghe, tijd voor verhalen. Meneer Martin, had oude kranten,artikelen en bonnen mee genomen uit 1940. Genoeg gesprekstof!

 

Om 19.00 uur gingen wij (klein groepje) naar de kerk op de grote markt. Na het praatje van de burgemeester werd het vuur vanuit de kerk naar de Dreef gebracht voor de herdenking. Ieder jaar wordt de klok geluid van 19.30 tot 20.00 uur door de heer H. Peters. Oud en jong mochten hem helpen om gezamelijk de klok te luiden. Om 19.50 vertrokken wij om de klokken buiten de kerk goed te kunnen horen. Om 20.00 stopten wij op de zijlbrug om 2 minuten stil te staan bij 4 mei. Helaas reed het verkeer, de brommers en fietsers ons gewoon voorbij! Toch hebben wij geprobeerd een statement te maken! Om 20.00 uur moet je gewoon uit respect even 2 minuten stil 

zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat onze rebuppers dat hebben gedaan. Zeker na de ervaring van vandaag.