Schilderij: KANTJE BOORD (opgedragen aan kids die klem zitten tussen huiselijk geweld)

Titel: Kantjeboord

Naam kunstenaar: VEGT

Techniek: acryl op doek

Formaat: 100 x 100 cm.  

Prijs: €3500,- inclusief lijst.

Het schilderij hangt ter expo nu bij het Broederhuis in de Amsterdamstraat in Haarlem.

100 % van de opbrengst gaat naar het project Art & Talents. Om zo kinderen gratis te kunnen laten deelnemen aan de teken/schilderlessen bij Rebup. U koopt niet alleen een originele kunststuk bij ons, maar u steunt zo ook andere kinderen. 

Kunstenaar: VEGT

KANTJEBOORD.

Kinderen zijn net als kant.

Puur, fragiel, kwetsbaar, zuiver, kostbaar.

De trouwjurk met een witte sluier van kant, het baby wiegje met een hemeltje van wit kant, allemaal prachtig en puur. Kant behandel je met tederheid en voorzichtigheid. Daar ga je niet ruw mee om, maar met respect.

Maar ook heeft het iets misterieus. Want verscholen achter het kant kan je niet alles goed zien. Net als de bruid met een sluier, de bruidegom doet bij het altaar de sluiter omhoog en ziet dan zijn of haar geliefde. Dat is een mooi ritueel.

Maar niet zichtbaar mogen zijn is ernstig. Veel kinderen zitten klem thuis door huiselijk geweld, kindermishandeling. Zij worden niet gezien. De gordijnen gaan dicht. Als licht door de gordijnen kan schijnen hoop je niet op een nare schaduw. De zwarte schaduw van wanhoop achter het kwetsbare witte kant. Het ongeziene kind, niet veilig, niet gehoord, in afwachting op iemand met een geweten.