stront project

Met onze kunstzinnige “strontboom”willen wij op een leuke manier aandacht vragen voor, de hondenstront op straat. Klein gemakje : een plastic zakje! Bij ons voor de deur staat een afvalbak! Neemt u a.u.b. de moeite! Op onze expodag konden kinderen voor een drol en een paar knikkers drollen mikken (nep)met een schepje in het potje! Samen met Puik hergebruik maakten wij hondenmaskers van perendozen! (Spaarnelanden)

 
 Stront aan de knikker “straatexpo” 21 mei 2011 was een groot succes  Na een openingswoord van Renate van Hulten Spaarnelanden/Puik was het tijd voor champagne! Mooi weer en veel publiek.

Onze “kakmadam” Lisa knalde de eerste kurk! Tijd voor muziek.

 

 Natalie Gluschke speelde een prachtig stukje muziek op de dwarsfluit.

   

Jente en Nena Witte zongen prachtig, speciaal voor de opening. KIPPEVEL!

http://youtu.be/DLjk0AbgrDg

     

S’morgens was de drollenmachine al door de Leidsebuurt gegaan, nu mocht iedereen even meerijden opzoek naar drollen. Dat was toch wel echt gaaf!

 

Hondenmaskers maken met “Puik” van perendozen. knutselen is leuk voor jong en oud!

En de eerste drol in onze nieuwe afvalbak! Hopelijk volgen meer mensen.

 

 

Onze “strontboom” kan je bezichtigen in de rebup ruimte. Speel gerust eens het spel” voor een drol en een paar knikkers”. Er zijn genoeg schepjes, drollen en knikkers!

 

 Het was een top dag, ik ben dan ook trots op alle rebuppers. Onze dank ook aan Spaarnelanden, Puik hergebruik, de gemeente,buurtbewoners,Natalie, Jente en Nena. En Dave,Elisa en Herman voor het helpen opruimen na het feest. Marion.

 http://www.spaarnelanden.nl/

…………………………………………………………………………………………………………. 

 

Rebup heeft geenschijt aan de buurt maar, wil zich juist inzetten voor de buurt! Hondenpoep is dan ook heel vies.  Het is toch een kleine moeite om met een plastic zakje de stront op te ruimen van je eigen hond. Wij trappen hier niet meer in. Tijd voor Aktie. En dat doen wij op een leuke manier. Met kunst! Op deze manier willen wij aandacht voor het poep probleem in de Veenpolderstraat en de omgeving.

Rebup zorgt i.s.m “Spaarnelanden”dat er een poepafvalbak komt. De werkgroep “shit” van rebup  zal alle stront gaan opruimen. Het zou niet leuk zijn als zij dat steeds moeten gaan doen. Dus wij hopen dat de volwassenen uit de buurt het voorbeeld zullen opvolgen. Het schilderij:  “Het gras is altijd groener aan de overkant” gemaakt door 9 rebuppers (Nena, Lisa, Gijs, Bas, Robin, Sybil, Jim, Marchia en Marion) zal worden geveild door Jaqueline Regeling. De opbrengst is voor de dierenambulance van Kennemerland! U bent welkom op onze “straat expo”  in de Veenpolderstraat 31 in Haarlem. De opening zal verricht worden door onze kakmadame. Onder het genot van een glaasje kinderchampagne kunt u de expositie komen bekijken en kennis maken met stichting “rebup”.

PROGRAMMA:

12.00-14.00: hondenmaskers maken met “Puik”

14.00 uur: openingswoord door Renate van Hulten “Spaarnelanden /Puik”

14.10 uur: lint doorknippen bij rebup

14.15 uur: dwarsfluitmuziek gespeeld door Natalie Gluschke

14.25 uur: kinderchampagne

14.45 uur: stukje zang van Jente en Nena Witte

15.00 uur: “veiling”

15.30 uur: “buitenspel” (knikkers werpen, tegeltjes beschilderen, schminken. (Deelname €0,50 – opbrengst voor de dierenambulance)

17.00 sluit.

De straat zal gedeeltelijk worden afgesloten zodat de kinderen heerlijk op straat kunnen spelen deze dag. En nu nog hopen op mooi weer. Het team van rebup