Naar het Frans Hals museum.

RebupReporter: Lindsey

Foto: directeur Frans Hals museum – Lidewij de Koekkoek en Lindsey.

 

Waarom jij naar het Frans Hals Museum moet komen!

Door Lindsey Reijsoo

HAARLEM – Ik ben Lindsey en ik ben een vrijwilligster van Rebup. Marion en ik zijn samen naar het Frans Hals Museum gegaan en kregen daar een persrondleiding. Ik vertel je graag over hoe leuk dat was.

‘Musea saai? Helemaal niet’

 

Toen wij aankwamen bij binnenkomst kregen we een kopje koffie met iets lekkers. Na een half uurtje begon de persbijeenkomst. Tijdens de persbijeenkomst kregen we een presentatie te zien over een nieuwe tentoonstelling dat te zien is bij het Frans Hals Museum. De tentoonstelling heet ‘’Nieuwkomers, Vlaamse kunstenaars in Haarlem 1580-1630. Nieuwkomers is te zien bij het Frans Hals Museum van 30 september tot 8 januari 2023.

Na de persconferentie kregen we een rondleiding van de tentoonstelling dat plaats vond op de begaande grond. We hebben gekeken naar zes verschillende kamers met ongeveer zes schilderijen in elke kamer. Maar er is ook kunst te zien zoals textielwerk en sierschotels en borden. Alle schilderijen en kunstwerken hebben één ding gemeen en dat is dat ze allemaal iets met Haarlem hebben. De rondleiding duurde ongeveer 40 minuten.

Ik vind alle schilderijen heel mooi. Ze waren allemaal verschillend. Sommige waren portretten anderen een scene of een combinatie van veel mensen in een bepaalde scene. Mijn favoriete schilderij is de Grote Markt met de Grote Sint-Bavokerk uit 1696. Dit schilderij doet mij denken aan één van mijn favoriete plekken in Haarlem en dat is de Grote Markt.

 

 

[/swifty_text]

Ik ga zeker mijn familie en vrienden aanraden om naar het Frans Hals Museum te gaan om de tentoonstelling Nieuwkomers te zien. Ze zullen zeker dingen herkennen over dingen van Haarlem. En ze zullen ook nieuwe dingen ontdekken over Haarlem door de ogen van de Vlaamse kunstenaars. Het Frans Hals Museum heeft een erg gezellige en warme sfeer gecreëerd met hun tentoonstelling.

Ben jij ook benieuwd? De voorstelling is te zien tot 8 januari 2023. Ik zou zegen,

 

[/swifty_text]