Mannen metamorfose. De meiden van rebup i.s.m. Linda – “Catch It ” van de RIBW K/AM

20 mei Mannenmetamorfose in Amsterdamstraat Haarlem-Oost.

10 mei 2012

Mooi staaltje van maatschappelijk ondernemen en steuntje in de rug!

Op zondag 20 mei vindt er een bijzonder evenement plaats in en rond de Amsterdamstraat. Winkeliers, Contactbemiddelingsburo Catch It van de RIBW K/AM en vrijwilligers gaan dan een aantal mannen in de watten leggen. Cliënten van de RIBW en andere Haarlemmers met psychiatrische of psychosociale problemen, die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, krijgen een metamorfose aangeboden.

Linda Heijboer, coördinator Catch It: “Al eerder hebben we in samenwerking met een winkeliersvereniging een metamorfosedag georganiseerd. Door mijn overleg met het Platform Minima kwam ik op het idee de mannenmetamorfose dit keer te organiseren in de Amsterdamstraat. En ook nu bleken veel winkeliers uit deze straat en omliggende straten enthousiast over dit idee!”

Het begon bij Kapsalon Capelli met een “Ja, je kunt op mij rekenen”, gevolgd door hartelijke samenwerking met onder andere Foto Studio PANDA (maakt foto’s), de Leukste taartenshop (cupcakes), Duwel groentenspeciaalzaak (fruitsalade), Fons Hof (bitterballen), V.d. Brand drogisterij-parfumerie (massagecrème en maskertjes), De Dekamarkt (koffie, thee en lekkere koeken), vishandel De Poort (vis), Slagerij ‘Amsterdamstraat’ (paardenworst), bakkerijen Verkerk en Vink (verse broodjes), kapsalon M’ART (gaat ook knippen). Droommode heeft aangeboden kleding ter plekke passend te maken. Ook de Italiaanse traiteur Casa di Legno draagt zijn steentje bij en Daja Schoonheidsinstituut helpt bij het ‘oppimpen’ van de mannen. Verder werkt een aantal andere zaken in Haarlem mee, zoals Beatframes, Bij Bosshardt, Christiaan B, Pompidoe, Kapsalon BvdP. Iedereen doet zijn best om van dit evenement een groot succes te maken.

Linda: “Het was Marcel van kapsalon M’ART, die mij attendeerde op Marion van der Vegt, grote inspirator van de buurt. Zij wilde met haar meiden van Rebup, artwinkel van en voor pubers in de Kruistochtstraat, wel meedenken over een activiteit en op de dag zelf ook meehelpen. Ze kwam met het idee de heren na de metamorfose op een ‘catwalk’ te laten begeleiden door haar meiden. Rebup gaat 20 mei ook kunst maken en verkopen. Maar het gaat bij Rebup die dag ook om de kunst van ‘naar elkaar luisteren’, ‘met elkaar rekening houden’, ‘respect’. Het wordt een spetterend feest. De pubers staan klaar om samen met de mannen de catwalk te betreden!

De prachtige foto’s met AB erop zijn van AD SCHAAP Freelance Fotograaf & Journalist lokale media www.fotoadschaap.nl