4 mei 2013

op 4 mei was het enorm druk en rumoerig in de Jopenkerk maar om 20.00 uur ging de muziek uit en was het hier muisstil. 2 minuten stilte werden in acht genomen. Zo kan het dus ook! Om 20.15 begon de voorstelling “Lotte”. In het begin moet je even in het verhaal komen en denk je : o nee toch niet alleen maar dialoog. En dan springt Anne ertussen met haar kinderlijke denken en praten. Het is een prachtig stuk dat je toch aangrijpt. De onbegrepen Fritz in het verhaal, laat je het verdriet voelen. Lotte verteld prachtig en raakt een ieder in de zaal. 4 mei is een dag waar iedereen jaarlijks even bij moet stilstaan. Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Ik neem mijn petje af voor onze jongeren. Iedereen was optijd, men heeft de boodschap begrepen en is samen op de foto gegaan. Jong en iets minder jong! 

 
 

 

 

 

2013 – met steun van de “Soroptimisten”gaan wij dit jaar op 4 mei met de jongeren naar een voorstelling van “Anne”.

…………………………………………………………………………..

2012

 

 

 

De jongeren hielpen keurig iedereen de bus in en uit. En soms een arm!

 

 
 

 

 

 

 

En toen was er koffie! Bij woningbouwvereniging Rosehaghe, tijd voor verhalen. Meneer Martin, had oude kranten,artikelen en bonnen mee genomen uit 1940. Genoeg gesprekstof!

Om 19.00 uur gingen wij (klein groepje) naar de kerk op de grote markt. Na het praatje van de burgemeester werd het vuur vanuit de kerk naar de Dreef gebracht voor de herdenking. Ieder jaar wordt de klok geluid van 19.30 tot 20.00 uur door de heer H. Peters. Oud en jong mochten hem helpen om gezamelijk de klok te luiden. Om 19.50 vertrokken wij om de klokken buiten de kerk goed te kunnen horen. Om 20.00 stopten wij op de zijlbrug om 2 minuten stil te staan bij 4 mei. Helaas reed het verkeer, de brommers en fietsers ons gewoon voorbij! Toch hebben wij geprobeerd een statement te maken! Om 20.00 uur moet je gewoon uit respect even 2 minuten stil zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat onze rebuppers dat hebben gedaan. Zeker na de ervaring van vandaag. De pubers van vandaag kunnen trots zijn op zichzelf, zeker weten! (Marion)

 
 

 

/////////////////////////////////////////////////////////////////

Vrijdag 4 mei 2012 gaat “rebup” weer met de bus van “Piet” naar de Eerebegraafplaats in Overveen. Om 14.00 verzamelen in de Hoofmanstraat voor het rozenperkje bij woningbouw vereniging “Rosenhaghe”. De jongeren van rebup zullen u begeleiden. Voor diegene die slecht terbeen zijn zal Marion met haar auto klaar staan om u tot boven aan de begraafplaats brengen en terug.Er zijn geen kosten aan verbonden. Deze dag is medemogelijk gemaakt door woning bouw vereniging Rosenhaghe en de Soroptimisten.(vakvrouwen die zich inzetten voor de positieverbetering van vrouwen en kinderen.) Om 15.00 staat de koffie en thee klaar bij “Rosenhaghe” voor u! Voor vragen mag u bellen naar MArion 06-36096267 of naar Ria 023-5324621 (Hoofmanstraat 16)

 

 

Vakvrouwen én goede doelen

 

Soroptimisten zijn vakvrouwen die zich inzetten voor de positieverbetering van vrouwen en kinderen. 
De Unie maakt deel uit van de serviceorganisatie Soroptimist International en kent een wereldwijd netwerk van bijna 100.000 vrouwen, verspreid over een groot aantal landen in alle continenten. In Nederland zijn in vele steden en regio’s clubs gevestigd met tevens een club in Curaçao en Suriname.

 

 

Vandaag opent de nieuwe wisseltentoonstelling in het Anne Frank Huis ‘Misschien trekken ook wij verder’. De tentoonstelling belicht de vlucht van de familie Frank, de familie Van Pels en Fritz Pfeffer in de jaren ’30 uit Duitsland naar Nederland en hun latere, vergeefse pogingen om elders een veilig heenkomen te vinden. Eva Schloss-Geiringer, holocaustoverlevende en stiefdochter van Otto Frank, opent de tentoonstelling en vertelt over haar leven in Amsterdam, nadat zij in 1938 met haar ouders en broer Oostenrijk ontvlucht. De tentoonstelling is tot 15 september 2012 in het Anne Frank Huis te zien.