NOVA zorg voor de buurt

Iedere maandag creatieve koffiemiddag!
 
 

Iedere woensdagmiddag knutselmiddag!

  

Nova Zorg voor de Buurt!

Nova Zorg voor de Buurt! is een wijkleerbedrijf met keurmerk van kenniscentrum Calibris. Gemotiveerde jongeren en jong volwassenen krijgen hier de kans om de opleiding Zorghulp of Helpende Zorg en Welzijn te volgen in een kleinschalige leeromgeving met praktijkgestuurd en ervaringsgericht onderwijs. Zo levert Nova College samen met Calibris een bijdrage aan de oplossing van het groeiend personeelstekort van die sector en speelt in op de maatschappelijke vraag naar wijkgericht werken aan wijk- en buurtopbouw.
Nova Zorg voor de Buurt! is het eerste wijkleerbedrijf dat met de expertise van kenniscentrum Calibris is ontwikkeld. Bijzonder aan Nova Zorg voor de Buurt! is dat de cursisten hun opleiding volledig in het wijkleerbedrijf volgen: alle lessen en de stage.

Voor buurtbewoners
Nova Zorg voor de Buurt! is gevestigd in het sfeervolle hoekpand Hof van Egmond 53, midden in de Slachthuisbuurt. Vanuit dit wijkleerbedrijf gaan de cursisten op de fiets de wijk in om hand- en spandiensten te verrichten voor buurtbewoners. Bijvoorbeeld boodschappen doen, de hond uitlaten, de krant voorlezen, helpen bij een kinderpartijtje of iemand begeleiden naar de dokter of het stembureau. Docenten en praktijkopleiders begeleiden de jongeren.

Hulp aanvragen bij Nova Zorg voor de Buurt!?
Wilt u hulp aanvragen bij Nova Zorg voor de Buurt! voor uzelf, een familielid of voor uw organisatie? Vul het online aanvraagformulier in en wij nemen contact op met u. Buurtbewoners kunnen hulp ook aanvragen met dit aanvraagformulier voor buurtbewoners (pdf downloaden). Organisaties kunnen hulp ook aanvragen met dit aanvraagformulier voor organisaties.(pdf downloaden).

Na het eerste contact volgt een kennismakingsgesprek met de cursist en de stagedocent bij u thuis. Dan maken we afspraken over wat we gaan doen en wanneer.

Nova Zorg voor Buurt!
Hof van Egmond 53
2033 MD Haarlem
Telefoon (023) 530 43 00
E-mail zorgvoordebuurt@novacollege.nl