Galerie rebupART is een artistieke stageplek voor jongeren!

rebupART is een galerie Met boven een piepklein theater. Een kunstzinnige creatieve werkplek voor pubers. *Redactieadres van de rebupkrant en van de website www.amsterdamstraathaarlem.nl. Na school kunnen de pubers bij rebupART een praatje komen maken, fair trade chocolademelk drinken. * huiswerk maken *  kunst maken *Voorlezen * Theater spelen en kijken, films kijken stage lopen of gewoon even poolen!

 

Een pastel van Giovanny.

Een cadeautje wat je hier koopt geef je dan ook weg  met een boodschap. Want Art staat voor “kunst” maar, het is niet alleen de kunst wat bij rebupART wordt verkocht. Het is ook de kunst van samenwerken en de kunst om eens open te staan voor een ander, de kunst voor respect hebben voor mens, dier en milieu. Rebup wil prikkelen. Niet alleen je zintuigen maar ook je geest! Stap eens binnen. Als je eenmaal onze fairtrade koffie hebt geproeft van “Redbeans” dan zal de rest ook naar meer gaan smaken. Want zelfs de koffiebekers zijn hier milieu afbreekbaar! Alleen een praatje doen en een kop koffie drinken mag hier natuurlijk ook!  En vergeet niet onze exposities. Wij doen ieder jaar mee mee met de Haarlems Kunstlijn en de rose Kunstlijn in November!

 

  

 

  

Wat is dat?

 

1)      Een "winkel" met een echte kassa,  maar eigenlijk meer een creatieve plek om even gezellig bij elkaar te komen, na school.Of om gewoon even de dag te doorbreken! 

 

2)      Een gezellige plek voor een kop thee na schooltijd (geen hangplek, maar een werkplek, werken daarmee bedoelen wij een heitje voor een karweitje in de buurt)

 

3)      Een stageplek om je eigen kunnnen te ontdekken!

 

Waar komt die naam vandaan?

 Het logo is net zo dwars als de doelgroep.  Leest u onze naam “rebup” maar eens van rechts naar links! Met dwars zijn is niets mis. Het vraagt alleen om een andere aanpak. Art staat voor kunst. Natuurlijk gaan wij ook kunst maken en verkopen maar het gaat meer om de kunst van: “naar elkaar luisteren”, de kunst van: “met elkaar rekening houden”, de kunst van: ”naar school gaan”, de kunst van: “een goede werkplek vinden”, de kunst van respect, de kunst van: “verschillende culturen en ideeën, de kunst van : “goed lezen”etc. Voor wie?

  • Maandagochtend 10.00-12.00 voor de senioren (rebupplus) 
  • Samen koffie drinken,handwerken, schilderen,gezellig kletsen, een fijne start aan het begin van de week! Samen met de jongeren van zorg voor de buurt van het NOVA.
  • Deelname gratis, koffie en thee €0,50 (als u het kan missen)
  • Woensdag t/m vrijdag  12.00-17.00 voor de pubers (de rebuppers)

  

Kruistochtstraat 54 - H'lem oost!

 

www.rebup.nl